G-ENERGY EXPERT L 10W-40
7 Apr

G-ENERGY EXPERT L 10W-40

  • By: g-energy
  • G-Energy
  • Comments Off on G-ENERGY EXPERT L 10W-40

SAE VISCOSITY CLASS: 10W-40
API OPERATIONAL CLASS: SL / CF

ОДОБРЕНО:
PJSC “AVTOVAZ”
CERTIFIED BY AAI

СПЕЦИФИКАЦИИ:
API SL / CF
ACEA A3 / B4
MB-229.1
VW 501 01 / VW 505 00

 

Овој производ го има на залиха

 

Нарачај

Category: Tags: ,

Description

ПАКУВАЊЕ

ОПИС

G-Energy Expert L 10W-40 е полу-синтетичко моторно масло направено со помош на синтетички основни компоненти и специјално избрани додатоци. Сигурна заштита на делови од моторот против абење при различни работни услови (вклучувајќи работа во услови на ниска температура).

Препорачано за употреба во бензински и дизелски мотори (со или без турбополнење) на увезени и домашни автомобили, лесни камиони и минибуси, каде се препорачуваат API SL / CF (или претходни спецификации) или ACEA класа на вискозност: SAE 10W-40.

ПРЕДНОСТИ

  • Зголемената способност на маслата да ги неутрализираат производите формирани за време на работењето на моторот спречува забрзана оксидација на маслото и гарантира зачувување на оперативните својства во текот на целиот животен век на лубрикантот, вклучувајќи ги и моторите на погаранциските возила.
  • Подобрените својства на дисперзатор на детергентот спречува формирање на различни видови на депозити на делови на моторот, одржување на чистота и обезбедување на максимален век на траење на моторот.
  • Својства на вискозна температура. Одржува стабилни својства на вискозност и температура за време на целиот период на работа.
  • Благодарение на добрата компатибилност со различни материјали, школките ја задржуваат нивната еластичност, со што се намалува веројатноста за истекување на маслото.
  • Безбедно подмачкување кај делови со триење за време на долготрајно работење при максимални брзини и оптоварувања. Го намалува абењето на моторот и го заштитува моторот за целиот животен циклус.

G-Energy Моторно Маслo © All Rights Reserved.2023

Изработка BS Tek Solution