G-ENERGY F SYNTH 0W-40
17 Jun

G-ENERGY F SYNTH 0W-40

  • By: g-energy
  • G-Energy
  • Comments Off on G-ENERGY F SYNTH 0W-40

VISCOSITY GRADE: 0W-40
API LEVEL: SM/CF

СПЕЦИФИКАЦИИ / ОДОБРЕНО:
ACEA A3/B4, ILSAC GF-4

 

Производ по нарачка

 

Нарачај

Category: Tags: , ,

Description

ПАКУВАЊЕ

ОПИС

Ова масло е формулирано со висококвалитетни синтетички базни масла и специјално избран hi-tech адитивски пакет. Обезбедува сигурно работење и заштита на моторот во сите работни услови, како на автопат, така и во населено место. Особено погодно за екстремно ниски температури.

Наменето за употреба во модерни бензински и дизел-мотори (мулти-вентили, турбокомпресирани и опремени со каталитички конвертор) на возила од минатата година, минибуси и камиони за комунални услуги, за кои е потребно масло за економично гориво.

ПРЕДНОСТИ

  • Има својства за заштеда на енергија и ја намалува потрошувачката на гориво.
  • Високата детергентност ги одржува чистите делови на моторот.
  • Ги задржува своите работни карактеристики долго време, овозможувајќи подолги интервали меѓу промените на маслото.
  • Високата термичка стабилност обезбедува сигурност при работа на моторот и подолги одводи на масло.
  • Инстант подмачкување на сите точки на триење.

G-Energy Моторно Маслo © All Rights Reserved.2022

Изработка BS Tek Solution