G-ENERGY F SYNTH 5W-40
18 Jun

G-ENERGY F SYNTH 5W-40

  • By: g-energy
  • G-Energy
  • Comments Off on G-ENERGY F SYNTH 5W-40

VISCOSITY GRADE: 5W-40
API LEVEL: SM/CF

СПЕЦИФИКАЦИИ / ОДОБРЕНО:
ACEA A3/B4, API SN/SM/CF,
MB 229.5, VW 502 00/505 00,
BMW LL-01, PORSCHE

 

Производ по нарачка

 

Нарачај

Category: Tags: , , , ,

Description

ПАКУВАЊЕ

ОПИС

Благодарение на синтетичките компоненти, ова масло обезбедува многу високи перформанси. Обезбедува сигурно работење и заштита на моторот под различни услови, вклучувајќи го и урбаниот циклус (“Stop-Start”). Особено погоден за употреба при ниски температури. Наменет за современи мотори кои бараат многу ефикасни масла за подмачкување. G-Energy F Synth 5W-40 е дизајниран за мотори на бензин како и дизел мотори (вклучувајќи ги и оние со турбо полнење) од последната генерација на автомобили, минибуси и лесни камиони кои работат во екстремни работни услови, како на ниски така и на високи температури.

ПРЕДНОСТИ

  • Подобрените карактеристики за ниска температура овозможуваат лесен и сигурен ладен старт на моторот, обезбедувајќи сигурно подмачкување на точката на триење, дури и при продолжено работење со максимална брзина и со тешки товари.
  • Одличните својства на детергентот и заштитата на абењето го продолжуваат животниот век на моторот.
  • Ниска потрошувачка на масло поради оптимален избор на основни компоненти.
  • Високата термичка стабилност обезбедува сигурност при работа на моторот и подолги одводи на масло.
  • Придонесува за долгорочна и ефикасна работа на каталитички конвертор.

G-Energy Моторно Маслo © All Rights Reserved.2022

Изработка BS Tek Solution