G-ENERGY SERVICE LINE GMO 5W-30
18 Jun

G-ENERGY SERVICE LINE GMO 5W-30

VISCOSITY GRADE: SAE 5W-30
API: SN/SM

СПЕЦИФИКАЦИИ / ОДОБРЕНО:
MB 229.51; DEXOS-2; API SN/SM/CF;
ACEA C3; VW 502 00 / 505 01;
BMW LONGLIFE-04

 

Производ по нарачка

 

Нарачај

Description

ПАКУВАЊЕ

ОПИС

Целосно синтетичко масло за цела сезонска употреба во бензински и дизел мотори на автомобили и лесни камиони.
Производот е специјално развиен за да ги задоволи барањата на GM (Buick, Cadillac, Chevrolet, GMC, Daewoo, Holden, Opel, Vauxhall, SAAB) за употреба во бензински и дизел мотори со намалено време на застој.
Маслото е наменето за бензински и дизел-мотори (со филтри за честички и систем за контрола на емисиите (TWC), со турбокомпресор или не) произведени од GM, каде што е потребна употреба на масла за dexos-2; Dexos-2 маслата може да ги заменат претходните спецификации на GM / Opel (GM-LL-A-025 и GM-LL-B-025).

G-Energy Service Line GMO 5W-30 се препорачува за мотори со потреба од API SN / SM и ACEA C3-08 масла од 5W-30 степен на вискозитет.

Исто така, се препорачува за возилата на Мерцедес-Бенц што бараат 229,51 масла; БМВ возила кои користат Longlife-04; и Volkswagen автомобили со VW 502 00/505 01 масла.

ПРЕДНОСТИ

  • Супериорното подмачкување се одржува за време на долготрајна работа при максимална брзина и под максимално оптоварување
  • Адитивите за чистење и распрснувачите обезбедуваат и одржуваат чистота на моторот во текот на целиот работен век
  • Ниска потрошувачка на масло поради оптимален избор на основни компоненти.
  • Високата термичка стабилност обезбедува сигурност при работа на моторот и подолги одводи на масло.
  • Одличните ниски температури даваат одлична циркулација на маслото при ниски температури
  • Подобрена ефикасност на SCR / EGR системите

G-Energy Моторно Маслo © All Rights Reserved.2022

Изработка BS Tek Solution