G-ENERGY SERVICE LINE R 5W-30
3 Jul

G-ENERGY SERVICE LINE R 5W-30

VISCOSITY GRADE: SAE 5W-30
SPECIFICATIONS/APPROVALS: RENAULT RN720; ACEA C4

 

Производ по нарачка

 

Нарачај

Description

ПАКУВАЊЕ

ОПИС

Синтетичкото моторно масло со мал процент на SAP (сулфур и фосфор), комбинирано со ефикасна база и со темелно избрани адитиви, обезбедува сигурна заштита при различни услови на работа, вклучувајќи возење тргни-застани. Маслото е наменето за модерни модели на мотори, каде што се потребни висококвалитетни масла за подмачкување.

G-Energy Service Line R 5W-30 е развиена за бензински и дизел-мотори на Рено.

Производот е одобрен од Рено за употреба во дизел (со филтер за честички) и бензински мотори на автомобили и лесни камиони од Рено производство.

ПРЕДНОСТИ

  • Гарантира ладно стартување на моторот и брзо подмачкување при ниски температури
  • Високо квалитетни базни масла и темелно избрани адитиви кои помагаат да се задржи нивото на издрлживост најдолг период; продолжување на времето на промена на маслото.
  • Состојките на вискозност создаваат стабилна маслена фолија за време на долготрајна работа при максимална брзина и максимално оптоварување.
  • Обезбедува чистота на моторот.
  • Темелно избраните базни делови ја намалуваат потрошувачката на масло преку горење.
  • Карактеристики за заштеда на енергија; намалување на потрошувачката на гориво.

G-Energy Моторно Маслo © All Rights Reserved.2022

Изработка BS Tek Solution