G-ENERGY SERVICE LINE R 5W-40
3 Jul

G-ENERGY SERVICE LINE R 5W-40

VISCOSITY GRADE: SAE 5W-40
API: SM/CF

СПЕЦИФИКАЦИИ / ОДОБРЕНО:
RENAULT RN700/710; API SM/CF; ACEA A3/B4

 

Производ по нарачка

 

Нарачај

Category: Tags: ,

Description

ПАКУВАЊЕ

ОПИС

Синтетичкото моторно масло со мал процент на SAP (сулфур и фосфор), комбинирано со ефикасна база и со темелно избрани адитиви, обезбедува сигурна заштита при различни услови на работа, вклучувајќи возење тргни-застани. Маслото е наменето за модерни модели на мотори, каде што се потребни висококвалитетни масла за подмачкување.

G-Energy Service Line R 5W-40 е развиена за бензински и дизел-мотори на Рено.

Производот е одобрен од Рено за употреба во дизел (со филтер за честички) и бензински мотори на автомобили и лесни камиони од Рено производство.

ПРЕДНОСТИ

  • Подобрените ниски температури гарантираат ладен старт на моторот. Состојките на вискозност создаваат стабилна маслена фолија за време на долготрајна работа при максимална брзина и максимално оптоварување.
  • Високо квалитетни базни масла и темелно избрани адитиви кои помагаат да се задржи нивото на издрлживост најдолг период; продолжување на времето на промена на маслото.
  • Високо ефикасните адитиви обезбедуваат сигурна заштита од абење; ги намалува трошоците за поправка и одржување.
  • Обезбедува чистота на моторот.
  • Темелно избраните базни делови ја намалуваат потрошувачката на масло преку горење.

G-Energy Моторно Маслo © All Rights Reserved.2022

Изработка BS Tek Solution