G-ENERGY SERVICE LINE W 5W-30
6 Apr

G-ENERGY SERVICE LINE W 5W-30

SAE VISCOSITY GRADE: 5W-30

ОДОБРЕНО:
VW 504 00/507 00
MB-APPROVAL 229.51
BMW LL-04

СПЕЦИФИКАЦИИ:
ACEA C3
PORSCHE C30

 

Овој производ го има на залиха

 

Нарачај

Category: Tags: ,

Description

ПАКУВАЊЕ

ОПИС

G-ENERGY SERVICE LINE W 5W-30 е целосно синтетичко моторно масло. Производот е специјално дизајниран за професионално одржување на возилата на Фолксваген на специјализирани автосервисни станици, и во текот на гарантниот период и потоа.

Се произведува по Mid SAPS технологија: содржината на сулфур, фосфор и сулфатирана пепел се намалува. Обезбедува проширени интервали за замена, во зависност од условите за работа и квалитетот на употребеното гориво, има зголемена отпорност на деградација.

ПРЕДНОСТИ

  • Лесен старт при ниски температури. Обезбедува сигурен почеток на моторот при ниски температури, брзо подмачкување на сите фрикциони единици во фаза на “ладен старт”.
  • Висока термо-оксидативна стабилност. Употребата на висококвалитетна база и ефективен пакет за адитиви ви овозможува да ги зачувате работните својства на маслото што е можно подолго, што ви овозможува да ги продолжите интервалите за промена на маслото.
  • Оптимални карактеристики на вискозност. Својствата со вискозна температура гарантираат продолжената работа при максимални брзини и оптоварувања.
  • Обезбедува чистота на делови на моторот.
  • Ниска потрошувачка на масло. Ниска потрошувачка на масло поради специјално избрани основни компоненти.
  • Економичност на горивото. Поседува својства за заштеда на енергија, ја намалува потрошувачката на гориво.

G-Energy Моторно Маслo © All Rights Reserved.2023

Изработка BS Tek Solution