G-ENERGY SERVICE LINE W 5W-40
6 Apr

G-ENERGY SERVICE LINE W 5W-40

SAE VISCOSITY GRADE: 5W-40
API OPERATIONAL CLASS: SN / CF

ОДОБРЕНО:
API SN
MB-APPROVAL 229.51
VW 502 00/505 00/505 01

СПЕЦИФИКАЦИИ:
ACEA C3
BMW LL-04
PORSCHE A40
DEXOS2
FORD WSS M2C917-A-
FIAT-S2 9.55535

 

Овој производ го има на залиха

 

Нарачај

Category: Tags: ,

Description

ПАКУВАЊЕ

ОПИС

Енергетска линија за сервисирање W 5W-40 е целосно синтетичко моторно масло. Производот е специјално дизајниран за професионално одржување на возила на специјализирани станици за одржување на автомобили произведени од Volkswagen AG и Daimler AG, и за време и по гарантниот сервис.

Се произведува со помош на Mid SAPS технологија: содржината на сулфур, фосфор и сулфатирана пепел се намалува. Обезбедува продолжен интервал за менување масло во согласност со препораките на производителите на автомобили (во согласност со одобрување од MB 229.51).

Официјално одобрен од VW за употреба во дизел-мотори (опремени со вбризгувачи на пумпа) и бензински мотори во патнички автомобили, лесни камиони и спортски автомобили произведени од VW GROUP без филтри за честички (без одржување на долг живот).

ПРЕДНОСТИ

  • Висока термо-оксидативна стабилност. Употребата на висококвалитетна база и ефективен пакет за адитиви ви овозможува да ги зачувате работните својства на маслото што е можно подолго, што ви овозможува да ги продолжите интервалите за промена на маслото.
  • Ниски температурни карактеристики. Подобрените перформанси при ниски температури овозможуваат мотор со ладен старт.
  • Обезбедува чистота на делови на моторот, поддржува оксидација и производи за загадување во суспензија.
  • Содржи високо ефикасни анти-адитиви кои обезбедуваат сигурна заштита на моторот од абење. Пониски трошоци за одржување и поправка на моторот.
  • Ниска потрошувачка на масло. Ниска потрошувачка на масло поради специјално избрани основни компоненти.

G-Energy Моторно Маслo © All Rights Reserved.2023

Изработка BS Tek Solution