G-PROFI GT 10W-40
5 Apr

G-PROFI GT 10W-40

  • By: g-energy
  • G-Profi
  • Comments Off on G-PROFI GT 10W-40

ОДОБРЕНО:
API CI-4
MB-APPROVAL 228.5
MAN M 3277 / M 3377
VOLVO VDS-3
DEUTZ DQC IV
RENAULT TRUCKS RLD-2
MACK EO-N
PJSC “AVTODIESEL” (YMZ)
PJSC “TMZ”

СПЕЦИФИКАЦИИ:
ACEA E4 / E7
CUMMINS CES 20078
MTU CAT.3
MACK EO-M PLUS
GLOBAL DHD-1
DETROIT DIESEL DDC 93K215
KOMATSU
RENAULT TRUCKS RXD

 

Овој производ го има на залиха

 

Нарачај

Category: Tags: ,

Description

ПАКУВАЊЕ

ОПИС

G-Profi GT 10W-40 е синтетичко моторно масло што припаѓа на категоријата на масла со одржување на долг живот, што е потврдено со одобренијата на производителите на опрема. Дизајниран за дизел мотори со голема моќност, кои ги исполнуваат барањата за заштита на животната средина од Euro-2, 3, 4, вклучувајќи ги и оние опремени со турбо полнење (без дизел филтри за честички (DPF).

ПРЕДНОСТИ

  • Термичка стабилност. Употребата на базни масла со висока термичка стабилност и високо ефективен додатен пакет ефикасно го спречува формирањето на високотемпературни депозити. Ја зголемува веродостојноста и чистотата на делови на моторот.
  • Обезбедува висока способност за неутрализирање дури и со зголемена содржина на сулфур во горивото.
  • Продолжен век на траење. Припаѓа на категоријата на масла со одржување на долги години, што е
    потврдено со одобренијата на производителите на опрема МБ, MAN, итн.
  • Високо дисперзивни својства. Спречува лепење на јаглеродни честички, држејќи ги во стабилна суспензија и спречување на формирање на големи честички кои предизвикуваат оксидација.
  • Заштита. Содржи високо ефикасни адитиви кои обезбедуваат сигурна заштита на моторот против абење и ѕидовите на цилиндрите против полирање. Намалени трошоци за одржување, поправки на моторот и зголемена километража.

G-Energy Моторно Маслo © All Rights Reserved.2022

Изработка BS Tek Solution