G-TRUCK GL-4/GL-5 80W-90
18 Jun

G-TRUCK GL-4/GL-5 80W-90

  • By: g-energy
  • G-Truck
  • Comments Off on G-TRUCK GL-4/GL-5 80W-90

VISCOSITY GRADE: 80W-90
API LEVEL: GL-4, GL-5

СПЕЦИФИКАЦИИ / ОДОБРЕНО:
MB 235.0, ZF TE-ML 02B, 05A,
12E, 16B, 17B, 19B, 21A,
MAN М3343 TYPE M

 

Производ по нарачка

 

Нарачај

Category: Tags: , , ,

Description

ПАКУВАЊЕ

ОПИС

Преносно масло, формулирано со висококвалитетни базни масла и посебен состав на адитиви, обезбедувајќи високи перформанси при ниски и високи температури. Наменети за употреба во хипоидните оски и во рачните менувачи на камиони, автомобили, автобуси и возила со погон на четири тркала под тешки работни услови.

ПРЕДНОСТИ

  • Погодно за употреба во сите погонски компоненти (погонски оски, менувачки кутии и единици за намалување), што овозможува значително намалување на опсегот на масла неопходни за овие апликации.
  • Високите карактеристики во случај на тешки товари овозможуваат сигурно работење на компонентите за пренос.
  • Одличните карактеристики за подмачкување обезбедуваат стабилен филтер за масло на сите компоненти на пренос што ги заштитува од абење под различни работни услови.
  • Намалува бучава и вибрации.
  • Оптималните карактеристики на вискозноста и температурата овозможуваат намалување на потрошувачката на гориво.
  • Зголемената термооксидативна стабилност спречува задебелување на лубрикантот и формирање на депозити, овозможувајќи да се прошират интервалите за промена на маслото.

G-Energy Моторно Маслo © All Rights Reserved.2022

Изработка BS Tek Solution